Wij lezen: The Great Gatsby

2016-01-21 13.58.40

Een tijdje geleden kreeg ik op school de opdracht om “The Great Gatsby” te lezen. Ik heb het altijd leuk gevonden om Engelse boeken te lezen en daarom leek het me helemaal geen straf om deze opdracht te doen :). Ik had ook al goede verhalen gehoord over de boeken van F. Scott Fitzgerald en had de verfilming van “The Great Gatsby” met Leonardo Dicaprio gezien.

Het boek was in het begin best moeilijk, maar ik merkte wel dat er steeds eenvoudiger taalgebruik werd gebruikt hoe verder ik in het boek kwam. “The Great Gatsby” gaat over een man, Nick Carraway, die op Long Island gaat wonen. Zijn buurman heet Jay Gatsby en Gatsby geeft fantastische feestjes in zijn enorme huis. Later blijkt dat Gatsby niet voor niets hier is gaan wonen en dat hij Daisy probeerde te imponeren door de grote feestjes die hij gaf. Het boek bevat heel veel verschillende dubbele en diepere betekenissen, dat is ook wel één van de redenen waarom ik dit boek erg goed vond. Wat heel goed naar voren komt in het boek, is het verschil tussen de “New money” en de “Old Money”.

Nadat we het boek hadden gelezen keken we de film. De film was echt heel goed en het gaf een goed beeld van het verhaal en legde het boek goed uit. Er was wel een groot verschil die ik moeilijk uit de film kon halen en dat was dat Daisy altijd op geld uit was en minder op liefde. Dit vond ik wel wat sterker in het boek naar voren komen, maar voor de rest was het een hele leuke en goede film. De film en het boek zijn zeker een aanrader, en dan niet alleen omdat Leonardo Dicaprio erin speelt :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *