Wij testen: Stop, breathe and think

Stop, breathe and think de ideale app?

Ben jij ook wel eens helemaal gestrest? En weet je niet meer waar je moet beginnen? Misschien is mediteren dan wat voor jou. Meditatie is een spirituele oefening om helemaal tot rust te komen. Stop, breathe and think is een app die je daarbij kan helpen.

Als je de app opent, kom je in een menu met vier keuzes: gelijk beginnen, leren hoe je moet mediteren, een lijst met verschillende meditaties en voortgang. Op deze manier kun je heel makkelijk beginnen met mediteren. Eerst kun je invoeren hoe je jezelf mentaal, lichamelijk en emotioneel voelt. Aan de hand van die informatie geeft de app jou een paar verschillende meditaties waar je uit kan kiezen. De app sluit op deze manier dus heel goed aan op jouw behoeften. Toch zijn er ook echt wat minpunten aan deze app.

Ten eerste vind ik het een hele fijne app om mee te werken. De app werkt goed en het is duidelijk wat er van jou wordt gevraagd wordt en wat je moet invullen. Het gebruiksgemak is dus hoog, maar de app ziet er ook goed uit. In de app zitten mooie rustige kleuren en grappige animaties. ‘De app is erg gebruiksvriendelijk en werkt vooral erg motiverend,’ aldus Merel en Jamie (Merel en Jamie: ‘3 favoriete meditatieapps’. In: www.degroenemeisjes.nl, 5 mei 2015)

Ten tweede werken de meditatieoefeningen in de app ook heel goed. Een app kan er natuurlijk goed uitzien, maar de inhoud ervan moet ook aan de verwachtingen voldoen. Na een meditatie voel ik me echt heel fijn en rustig. Ik gebruik deze app dan ook vaak voor het slapengaan en daarna val ik heel snel in slaap doordat mijn hoofd dan helemaal leeg is. Ik merkte ook dat als ik een paar dagen deze app niet gebruikte, dat ik het miste. De meditaties in de app werken dus echt met het leegmaken van jouw hoofd.

Aan de andere kant moet je voor sommige meditaties betalen, dus zou je niet elke meditatieoefening kunnen doen. Dit zijn dan ook vaak degene die het beste bij je behoeftes aansluiten. Dit vind ik heel jammer, maar de maker van een app moet natuurlijk ook ergens aan verdienen. Er zijn dan ook genoeg andere meditaties om te doen.

Ook vind ik het vervelend dat je eerst een account moet aanmaken voordat je de app kan gebruiken. Zelf heb ik hier niet veel problemen mee, maar ik snap wel dat mensen dit vervelend zouden vinden, in verband met privacy. Het werkt demotiverend om de app te gebruiken.

Tenslotte vind ik stop breathe and think gewoon echt een hele goede app, ondanks de kleine schoonheidsfoutjes. Het betalen voor meditaties en het eerst aanmaken van een account vergeven we deze app door het hoge gebruiksgemak en de goede werking van de app. Ik zou maar één ding willen zeggen: hij is te downloaden in de Play Store en de App Store, dus waar wacht je nog op?unnamed (1)

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *